Meghívó 2022.04.07-04.14.-04.21.-04.28.
MEGHÍVÓ
2022. április 07. - április 14. -. április 21. - április 28.
A rendezvény helyszíne: 5600 Békéscsaba, Lencsési út 138.
Szervező: Csabai Kolbászklub Egyesület
Támogató: az Agrárminisztérium, a HUNG-2021. pályázat finanszírozásával
2022. április 07.
17,00 Köszöntő
17,05 – 17,30 „Mire kell ügyelnem?” Adminisztrációs kötelezettségek az őstermelés indulásánál –
Korim Valéria
17,30 – 17,50 „Az élelmiszert előállító vállalkozások helyzete?”–
Kádár Gyöngyvér fürjtenyésztő és a fürjtojásos termékek avatott készítője
18,00 – 18,30 „Miért is csinálom?” Helyi termelők bemutatkozása – Juhász Ádám
2022. április 14.
17,00 Köszöntő
17,05 – 17,30 „Mire kell ügyelnem?” Adminisztrációs kötelezettségek, adózás az őstermelésben –
Korim Valéria
17,30 – 18,00 A Csabai kolbász készítésének technológiája, a füstölés buktatói -
Hanó Miklós húsipari mérnök
18,00 – 18,30 „Miért is csinálom?” - A disznó perzselésének és bontásának jelentősége az otthoni
feldolgozásban - Hrabovszki Zoltán őstermelő
2022. április 21.
17,00 Köszöntő
17,05 – 17,30 Mire kell ügyelnem?” Adózási szabályok az őstermelésben – Korim Valéria
17,30 – 18,00 „A Csabai kolbász története – Dr. Ambrus Zoltán
18,00 – 18,25 „Miért is csinálom?” Helyi termelők bemutatkozása –
Juhászné Varga Borbála díjnyertes kolbászkészítő
2022. április 28.
17,00 Köszöntő
17,05 – 17,30 „A disznótor kellékei a múltban és a jelenben – Hocz István műgyűjtő
17,30 – 18,00 A disznóvágás, kolbászkészítés eszközeiből készült állandó kiállítás megnyitója,
személyes emlékek felelevenítése
A programon való részvétel ingyenes.